Oog voor paard
& mens

Pensionstalling

Bent u op zoek naar stalling voor uw paard? Dat kan bij ons! Wij houden, verzorgen en rijden de paarden op een zeer diervriendelijke wijze. Lees meer over onze faciliteiten & de accomodatie. Regelmatig worden er verschillende evenementen georganiseerd welke in onze agenda kenbaar worden gemaakt. 

Hoe ziet een doordeweekse dag bij ons op stal er uit:
Iedere ochtend zetten we alle paarden buiten. Zij hebben dan (indien gewenst) hun eerste krachtvoerbeurt gehad & krijgen in de paddock vers ruwvoer. In de ochtend worden de paddocks tot 13 u meermaals nagelopen & van mest verwijderd door de zorgboerderij Griftenstein & Zorg. Met regelmaat worden de paddocks gesleept & voorzien van nieuw zand.

Ongeveer tussen 16:00 & 18:00 worden de paarden door de eigenaren (onderling geregeld) naar binnen gebracht en de mest van de middag geschept hierna staat er een schone stal klaar met vers ruwvoer. Bij sluiting van de stal krijgen de paarden opnieuw ruwvoer, zodat zij hier voldoende beschikking over hebben in de nacht en (indien gewenst) een tweede krachtvoerbeurt.

Hoe ziet een weekenddag bij ons op stal er uit:
Iedere ochtend zetten we alle paarden buiten. Zij hebben dan (indien gewenst) hun eerste krachtvoerbeurt gehad & krijgen in de paddock vers ruwvoer. Gedurende de dag en rond 12:00 dragen de paardeneigenaren onderling zorg voor het verwijderen van mest uit de paddocks.  We hebben een open cultuur en de stalgenoten helpen elkaar. Stal Griftenstein zorgt gedurende de dag voor voldoende ruwvoer. Ongeveer tussen 17:00 & 19:00 worden de paarden (onderling geregeld) door de eigenaren binnen gebracht en staat er een schone stal met vers ruwvoer klaar voor de paarden. Bij sluiting van de stal krijgen de paarden opnieuw ruwvoer en (indien gewenst) door ons een tweede krachtvoer beurt.

Zomerseizoen:
In de zomer kunt u er voor kiezen dat uw paard overdag op de paddock blijft. Het is ook mogelijk om uw paard 24/7 (tegen een gereduceerd tarief) of voor een paar uur op de weidepaddocks te zetten (tegen doorgaans tarief). De paarden die dag en nacht op de wei gaan kunnen vanaf juni op de landschapsweides met suikerarm gras, doordat de wei de tijd heeft gekregen om goed te kunnen groeien. De andere weides zijn afhankelijk van het weer vanaf april of mei beschikbaar. Voor de kuddeweide geldt; je wordt hier volledig ontzorgd: mest ruimen hoeft hier niet & indien nodig geven wij ruwvoer bij. Voor de weidepaddocks gelden andere afspraken overleg hierover met de stalhouder hier dient door de eigenaren wel mest geruimd te worden en op vrijdag zaterdag en zondag ook de paarden gewisseld te worden.

Er is veel toezicht. De eigenaar van stal woont op het bedrijf. Tevens is de zorgboerderij Griftenstein & Zorg op doordeweekse dagen aanwezig.