Oog voor paard
& mens

Accomodatie

Bent u op zoek naar pensionstalling in de buurt van Utrecht, Bilthoven, Zeist, Groenekan, Maartensdijk, Bosch en Duin, Bunnik of Houten? 

Stal Griftenstein is gelegen in de groene omgeving van de Bilt, op fietsafstand van Utrecht centrum. De stal is gemakkelijk te bereiken met het OV door een bus die voor de stal stopt. 

Er zijn prachtige mogelijkheden om buiten te rijden. Het bos Beerschoten is stappend of per trailer bereikbaar. Ook zijn er verschillende uitrijmogelijkheden in een naastgelegen park & kun je vanaf daar verder richting Groenekan.   

Binnenstallen: De accommodatie bestaat uit 25 binnenstallen, waaronder stallen van 3x3 m.  & 3x3,5 m met en zonder buitenluik. De boxen zijn zo ingericht dat de paarden op stal ook sociaal contact met elkaar kunnen hebben. Bij elke stal hoort een afsluitbare grote zadelkast en een kluisje voor het paspoort. 

Binnenbak & buitenbak: Onze binnenbak heeft een afmeting van 20x40 m. en is voorzien van spiegels & een Agterbergbodem welke goed wordt onderhouden. De buitenbak heeft een afmeting van 22x62 m. en is ook voorzien van een Agterbergbodem en verlichting. Hindernismateriaal is aanwezig en er staat regelmatig een parcours opgesteld.

Paddocks: Naast een losgooipaddock hebben we 13  paddocks waar de paarden dagelijks in kleine groepen (van 2 tot 4 paarden) het gehele jaar door minimaal 9 uur in staan. Er is veel toezicht. De groepen worden zorgvuldig samengesteld, zodat er een rustige en fijne omgeving ontstaat. Op de paddocks wordt een zeer ruime hoeveelheid ruwvoer gegeven door middel van slowfeeders en er is water aanwezig. De paddocks zijn deels verhard ter voorkoming van zandkoliek en worden meermaals per dag van mest verwijderd. Ook worden de paddocks regelmatig gesleept & van nieuw zand voorzien.  

Weides: Indien er voor wordt gekozen dat het paard op een van de weides mag, zijn er meerdere opties mogelijk. Uw paard kunt 24/7 op de wei of voor een paar uur. Het weideseizoen begint wanneer het weer het toelaat (doorgaans van mei t/m oktober). Naast onze normale weides zijn er ook landschapsweides beschikbaar vanaf juni. Deze weides zijn natuurlijk aangelegd en laag in suikers omdat het langer de tijd krijgt om te kunnen groeien. Ideaal voor paarden die hier gevoelig op zijn.

  • Binnenstal
  • Buitenbak
  • Op-af weides
  • Longeerringen & galopbaan
  • Longeerringen & galopbaan
  • Binnenbak
  • Stapmolen