Oog voor paard
& mens

Faciliteiten

Maak gebruik van de goed onderhouden binnenbak, buitenbak, stapmolen, wasplaatsen, solarium, losgooipaddock en longeercirkels. Door de kleinschaligheid zijn de faciliteiten vrijwel altijd beschikbaar op elk moment van de dag. Bij iedere stal hoort een grote kast & kluisje voor het opbergen van uw eigendommen. 

Binnenbak & buitenbak: Onze binnenbak heeft een afmeting van 20x40 m. en is voorzien van spiegels & een Agterbergbodem welke goed wordt onderhouden. De buitenbak heeft een afmeting van 22x62 m. en is ook voorzien van een Agterbergbodem en verlichting. Hindernismateriaal is aanwezig en er staat regelmatig een parcours opgesteld.

Paddocks: Naast een grote losgooipaddock hebben we meerdere paddocks waar de paarden dagelijks in kleine groepen (van 2 tot 4 paarden) veel buiten komen. Er is veel toezicht. De groepen worden zorgvuldig samengesteld, zodat er een rustige en fijne omgeving wordt gecreëerd. Op de paddocks wordt een ruime hoeveelheid ruwvoer gegeven door middel van slowfeeders en er is water aanwezig. De paddocks zijn deels verhard ter voorkoming van zandkoliek en worden meermaals per dag van mest verwijderd. Doordeweeks gebeurt dit tot 13 u door de medewerkers van de zorgboerderij welke ook bij ons op het terrein is gevestigd. De mest na 13 u wordt geruimd door degene die de paarden binnenhaalt. In het weekend en op feestdagen wordt dit onderling fijn afgestemd. 

Stapmolen, galopbaan & longeercirkels: De stapmolen op stenen heeft verschillende standen om de juiste snelheid & draaimoment te bepalen. Naast de stapmolen zijn 2 longeercirkels te vinden met daar omheen een galopbaantje. We hebben 2 stuks 18 meter omheinde longeer ringen voorzien van een Agterbergbodem, verlichting & beregening. 


Weides: Indien er voor wordt gekozen dat het paard op een van de weides mag, zijn er meerdere opties mogelijk. Uw paard kan 24/7 op de wei of voor een paar uur. Het weideseizoen begint wanneer het weer het toelaat (doorgaans van mei t/m oktober). Naast onze normale weides zijn er ook landschapsweides beschikbaar vanaf juni. Deze weides zijn natuurlijk aangelegd en laag in suikers omdat het langer de tijd krijgt om te kunnen groeien. Ideaal voor paarden die hier gevoelig op zijn.